Sunday, December 3, 2006

Rensning

I Lördags vart det en tur upp till tomten.
Åkte hemifrån vid 7, och uppe vid Enköping/Sala såg vädret lovande ut i soluppgången.

Men strax innan Borlänge började det regna, och det gjorde det tills 5 minuter innan jag åkte hem :(

ca 2.5h och ca 1 l/mil var siffror som jag noterade under bilfärden. Hyfsat tycker jag för en liten lastbil från 1989.

Vart en hel del gjort iallafall. Hela regelverket är nu borta. Jag stegade även upp tomten m.a.p. tex större träd, stenar, samt hur grunden ligger relativt tomtgränsen. Stämmer mina mätningar (och jag gjorde just denna mätning tre ggr !) så följs inte det gamla bygglovet. Grunden ligger snarare 10 m än 6 m in på tomten...

Jag fick även användning för motorsågen igen, dels för att jag i slutet inte orkade dra loss tvärreglarna en och en utan sågade upp dom. Och dessutom hade den förre byggherren lämnat tre stycken fällda, numer halvruttna, träd under grunden. Dessa högg jag upp och välte bort.

Jag rensade bort en del sly i några olika högar, lade en del virke i en hög, och lite mer användbart virke i en annan (man kan alltid ha behov av reglar till tex. byggställningar, stödställningar etc)

Jag passade även på att ta bort en av leca-staplarna/plintarna, och provgrävde lite i marken under med en spade som jag hittat under en gammal byggpresenning. Spaden gick till slut av (halvrutten), men det var inte så farligt som jag befarade, inte alltför stora stenar där iallafall, peppar peppar...

Ett spett blir dock ett måste, det är mycket mellanstora stenar i sandjorden.

Bilder från helgen:
Arbete pågår.

Vy från grunden upp mot vägen.

Tom tomt?

Tom tomt.

Jo, just det. Jag hittade även ett kantarellställe nere vid tomtgränsen. Mestadels på vår tomt men också lite inne på "ödetomten" brevid. Stora fina gyllengulla kantareller - blev en svampsås till kycklingen på kvällen - i December, tänka sig - mums !
/K

No comments: