Monday, April 23, 2007

Fyrhjulsdrift

I helgen åkte vi upp för att fixa lite saker:
Husvagnen skulle flyttas ett par meter för att ev. släppa fram hjullastare, lite grus hade inköpts och grunden skulle mätas ut.

Husvagnen hade jag räknat med skulle ta en 30-40 minuter att flytta max- det tog 2.5 h !
Först baxade vi på den på kroken, men vinkeln blev fel, och pga. detta så halkade dragbilen ned från uppfarten och var farligt nära att köra "i diket"...

DEtta innebar att vi fick haka loss husvagnen för att ha en chans att få upp dragbilen igen, dock innebar detta (efter ett krökt stödben) att vi var tvugna att veva upp draget med domkraft för att få bort dragkulan. Efter lite bearbetande med lågväxeln på Hiluxen, och en del omlokalisering av uppfarten (som hamnade två meter längre bak :)) så kom dragbilen upp igen.

Ett nytt försök med husvagnen gjordes. I med Låg etta och ivääägg ..... stoooop!
Nånting tog emot.

Nytt försök ...

Ingen lycka - svärfar rensade bort en jordhög som hade ansamlats framför husvagnens hjul och insåg då att handbromsen var ikopplad - sen gick det betydligt lättare :)

Då var det historien med att få husvagnen på rätt plats bara då ...

40 minuter senare, och med hjälp av 4 personer och en 4 tum bred planka så står iaf den där den ska - hoppas jag inte behöver flytta den föränns den skall säljas nu bara....

Tack och lov för fyrhjulsdrift och lågväxel - med forden hade vi kanske lyckats backat ned husvagnen i höstas och sen riva den för att få bort den .. .

I övrigt så mätte jag ut huset på tomten och insåg att det gamla bygglovet var felritat. ca 25 m från vägen skall huset ligga, inte 34m... Skickade in en ansökan om ändring idag och får hoppas att det inte bli något krångel med det.

/K

No comments: