Wednesday, May 2, 2007

Progress...

Valborgshelg. Hela familjen följde med ut på landet i helgen. Måndagen hade jag jobbat in så vi åkte upp på Söndagen, och hem på Måndag kväll. Ursprungsplanen var att stanna ända tills tisdag, men griniga ungar på Söndagskvällen gjorde att vi inte orkade med det. Dessutom var det ganska skönt att komma hem och ha en dag ledigt.

På tomten var det möte med en grävare (som sakll hjälpa till att lyfta ned huset vid leveransen), fällning av träd samt plintgropsgrävning som gällde. Det första jag och Ida gjorde var dock att snickre ihop en liten farstutrapp till husvagnen så att Isabella kunde komma upp själv - det blev riktigt bra - lite större bara så är det nästan en veranda ;)

Två små granar, en mindre tall och en björk som stod lite för nära huset blev det fällt iaf
Tallen fällde jag med hjälp av fällkil eftersom grannen hus stod i riskzonen - funkade galant. Sågade ur ett rejält fällhugg, och sedan in ca 1 dm bakom innan jag slog i kilen. Sedan sågade jag en liten bit bakom kilen tills det var 3-5 cm kvar som "gångjärn", och slog sedan in kilen med baksidan av yxan tills trädet föll :)

Stortallen nere

6 st hål blev det grävt också, ca 20 cm i dam och 80 cm djupa. det värsta hålet var ett där en björk hade slagit rot. Där fick spettet slita mer än normalt ...

Djupt hål

Bild i hålet


Rotjäkel - Tack Bo för spettet som fick tjäna väl

På hemvägen stannade vi i Enköping för middag. Det blev O'learys som alternativ till Mc Donalds. Dyrt, men gott och väldigt trevlig personal. Isabella fick sin Köttfärssås och spagetti som hon pratade om ända sen hon hoppade ur bilen när vi skulle leta efter en öppen restaurang :)

Glad Isabella

/K

2 comments:

Anonymous said...

Hej Klas

Följer Er sida med spänning, vi har liknande projekt på gång men kanske ligger några steg efter.
Vi har valt stuga Björkbacka från samma leverantör.
Lycka till!
Besök oss gärna,
www.storon.blogspot.com

Klas said...

Det ser ut som om ni har fått tag på en grym tomt iaf med vattnet runtom och allt.

Jag har precis pratat med Christer på CABoden om leverans så huset skall dyka upp i slutet av månaden - spännande skall det bli :)

/K