Monday, June 11, 2007

Varde hus !

Så i helgen var det dags för stomresning. Jag hade samlat 4 st hjälpsamma vänner för att hjälpa till. Min förhoppning var att åtminstonde få upp gavlarna och gaveltakstolarna.

Först skulle dock bjälklagen på plats. 250 - 300 kg stycket, men med 10 st starka armar och ett par reglar som "räls" så gick det. Det visade sig, förstås, att två stycken av plintarna inte låg i linje, så det blir till att palla upp med block eller extragjuta senare, men upp kom bjälklaget iaf.

Nöjd Andreas

Nu börjar det komma på plats. Bara justeringar kvar...

Efter bjäkllaget så skruvade vi spånskivor. Vi valde en lite egen metod för att undvika generalskarvar. Det innebar lite sågande med cirkelsågen, men i gengäld blev golvet "stabilt som fan" - som en viss artist skulle sagt...

Väggmodulerna reste vi också på dag 1. Dessa gick relativt smidigt att få på plats. Lite funderande kring fönsterplaceringar bara, jag placerade om två st fönster för att få lite bättre layout i storstugan...

De första väggmodulerna på plats


Hela väggen klar. Slut på dag 1 - dags för grillning och öl.

Dag 2 påbörjades med stödreglar ovanpå hammarbanden. Sedan lade vi upp takstolarna och började montera. Gaveltakstolarna var inte alltför blodiga - i själva verket var dom inte mycket värre än väggmodulerna.

Takstolarna börjar komma upp. Titta det ser ut som ett hus !!

Taket var nästa stora puck. CA boden har lite för stora takmoduler, så vi såga itu de övre för att de skulle bli mer lätthanterliga. Med den taktiken gick andra halvan av taket på mycket kortare tid än den 1a.

Halva taket på.


Roland på nocken. Pelle traskade omkring på taket som vi andra går på marken - spindelmannen ?


Titta där står det ett hus!

Så nu är det bara resten kvar - men det är ju nu det börjar bli riktigt kul :)

/K

No comments: