Monday, August 13, 2007

Electric

Blir ett kort inlägg bara.
Ida blev dålig igen i veckan, det varma fuktiga vädret är inte direkt hjälpsamt när det gäller att läka bort virus tydligen, så det blev inte så mycket byggande i helgen. Var dock ute och pratade med elektrikern i Fredags och hann med lite eldragning, dragning av markkabel och lite småsaker.

Elektrikern trodde att det skulle ta ca en dag att göra det som hitills stod klart för inkoppling, så det lät ju bra.

Så kan jag köpa element och ev. värmekabel till badrummt och be honom koppla in det sen. Jag har ju budgeterat för ca 20-30 mantimmar, men hoppas självklart på att landa under detta i slutändan.

Jag har iaf fortsatt förtroende för elfirman och elektrikern jag pratat med. Dom verkar jättebra, förhoppningsvis blir resultatet bra också - men jag har inga skäl att betvivla det.

Markkabeln var lite småpulig att få i röret. Nu sa iof elektrikern att man inte behöver rör, men eftersom det redan var i jorden så... Dessutom finns det ju en ganska stor risk att man gräver eller drar i ett tennisnät eller något annat i gräsmattan, där kabeln går, i framtiden, så rör kändes tryggast. Det fanns en fördragen ståltråd i röret just för att dra in kabeln i. Men den var lite för klen så att bara dra i den gick inte. En kombination av dragande och puttande + smörjmedel var melodin. Ca 1m innan kabeln tittade ut i andra ändan så gick ståltråden dock av inuti röret, men jag knuffade in kabeln den sista metern så den kom ut, och sedan kunde jag dra ut den så var det klart.

Markkabel i rör


/K

No comments: