Sunday, September 2, 2007

Släpa grejjer

I helgen kom vi till slut upp till landet igen efter fester och tillställningar under i princip hela Augusti.

Denna gång tog vi hela familjen i pickupen, lastade flaket fullt och lånade grannens stora släp.
Så det blev ett rejält lass, uppskattningsvis uppåt 1 ton med grejjer.

Vi fick upp kylen och soffan nu också, så nu börjar storstugan likna nått annat än en kal byggplats.

Elektrikern hade varit uppe och dragit el, så det fanns ström i en del uttag. Jag hade så smått börjat betvivla mitt första intryck av att detta var den bästa elfirma jag hört talas om eftersom dom hade lovat att fixa elen för tre veckor sedan, men inget hände på 2,5 vecka.

Nu fick dom ihop det dagen innan vi kom upp, vilket ju i princip inte spelar någon roll, så jag får uppgradera mitt betyg igen :)

Jag inser ju också att dom har många uppdrag, och att 2-3 arbetsdagar på ett fritidshusbygge inte är det mest lönande, så man ligger ju lite i underläge. Skönt att se att det finns yrkesheder kvar hos vissa hantverkare fortfarande dock, och att de utför vad de åtagit sig, och utfört det proffesionellt och snyggt. Nu är det sovrummen kvara bara, men jag pratade med elektrikern och det tar vi i samband med när elementen skall kopplas in (om ca 3 veckor)

Elcentral på plats

Det blev lite spontanshopping gjort också, eller jag hade iof kollat upp det innan, men iallafall.
Vi var på Byggmax i Falun och köpte isolering. Och dessutom ville jag titta på shingel som dom sålde bara i Falun och i Luleå. Dom hade två sorter. Matakis för ca 90 kr/kvm och ett belgiskt, Iko, för ca 60 kr/kvm. Det blev det belgiska. Det känns och ser ut som om det har lika bra kvalitet, det är samma läggningsförfarande med klisterremsa nedtill - och dom vill väl ha bra tak även i Belgien ? :)

Iko ArmourShield Shingles
http://www.iko.be för er som är intresserade är det iaf.

Jag hann isolera allt utom nedersta raden i ena sovrummet (kom inte åt pga byggbråte), och satte upp spån i vårt sovrum, så nu börjar det se ut som ett rum.

Ett sovrum

Hann även med att sätta dit avtappningen för vattenledningen, det börjar ju bli frysgrader på kvällarna nu. Och sen var det en hel del roddande med virke och bygggrejjer som åkte upp på loftet etc

Vi åkte in en trip till Borlänge Radisson Park Inn Gustav Vasa hotell också, de var jättesnälla och fick låna deras pool och dush i en timme. Det var skönt att få duscha av sig isoleringsfibrerna, och tjejerna älskade att bada i poolen som vanligt :)

I borlänge kör man med masar på toadörrarna, inklusive page och knätofsar.

Jag tog också hem täckfärgen för fasaden, den tål nämligen inte frost. Kändes onödigt att frysa sönder två st 1000 kr burkar ...

/K

2 comments:

gronfelt said...

Jag ska lägga nytt tak på min kåk och har funderat lite på Byggmax billiga shingel. När jag googlade snubblade jag över er blogg och såg att ni hade valt dem. Nu har det ju gått ett tag sen dess, det skulle vara intressant att höra vad ni tycker om dem hittills?

/Micke

Klas said...

Jag är hitills helt övertygad om att det var rätt val. Rejält material, lättlagda och tåliga. Inga problem med att gå på dom - jag har inte noterat något läckage alls.

Jag googlade lite innan också, lite klurigt då företaget är Belgiskt och jag varken kan franska eller flamländska :)

Men det intryck jag fick var att Iko är en stor leverantör på kontinenten och därnere är shingel mer poppis än här (därav det lägre priset som jag har tolkat det). Men sen får vi se om det håller de utlovade 30 åren eller ej :)

/K