Sunday, July 26, 2009

Två veckors stugsemester

Två veckor har vi nu varit i stugan i rad - nytt rekord :)
Det blir bättre och bättre - och nu har vi dessutom haft en del besök vilket har livat upp stället !
Vädret har väl inte varit det bästa, men lite sol mellan översvämningarna har vi iaf fått.

På tre ställen var vägen översvämmad när vi åkte upp, ca 1-2 dm djupt vatten på det värsta stället - det torkade dock upp och Noraån återtog sitt naturliga lopp efter ett par dagar.

Grillning i den nya tunnan. Mycket bra när man har gäster. För familjegrillning funkar dock klotgrillen bättre - och kräver framförallt mindre kol.Ifrånvägen bild

Denna gång var fokus semester och inte byggande. Dock hann jag med att måla fasaden, sätta upp lockpanelen som var kvar på den ena gaveln iaf, bygga staket till loftet, fixa till parkeringen för släpet och lägga fiberduk på nedfarten samt lite småsaker både inne och ute.
En ny trimmer på 800w inköptes också (hade utgått ur Julas sortiment så jag fick demotrimmern för 350 kr :)) med den röjdes gräset av och tomten blev mkt trevligare.
Gräsklipparen som vi fått av ett par bekanta blev också uppstartad mha ett nytt dragsnöre, nytt tändstift och lite startgas...

Ny del av parkeringen, utjämnad med spett och spade -många stenar blir det - tillräckligt för en liten stensättning ned mot gräsmattan :)
sedan fiberduk och grus på det...

/K

3 comments:

Eva said...

Hej Klas

Jag brukar besöka er blogg ibland och se hur det går för er, skulle gärna vilja se lite "hemma-hos-bilder" inifrån stugan.
Kul om man kan få lite tips och ideer :)
MVH Eva i Hudik / Paradiset på storön

Klas said...

Det var en bra ide :)

Tyvärr är väl inredningen inte sådär optimal just nu - det är mest saker som får stugan att funka, snarare än ngt genomtänkt.

Iof i somras blev det lite loppisinköp - skall försöka ta lite sådana bilder också.

Ni har iaf fått det jättemysigt på storön ser det ut som ! :)

/K

Manen från Iran said...

Tack för att ni delar ert erfarenhet med andra mäniskor.
Det är lärorik för mig som har aldrig hållit på med sånt eller bot i ett trä hus och funderar på att skaffa en.