Thursday, January 30, 2014

Årets första inlägg

...eller det första på nästan tre år - sorry :)

Detta var ju menat mer som en byggdagbok, så numer är det mer sparsamt med inläggen.

Har haft lite problem i vinter med att rören fryser (både denna och förra vintern). Det är vattnet utifrån som trots värmekabel inte vill komma igång.

Nu sist tog det ca 12h innan det hoppade igång. Jag är dock ngt på spåren tror jag.

Förra sommaren isolerade jag om rören, lade noggrant värmekabeln runtikring rören innanför isoleringen och grävde ned isolering+kabel ngn meter ned i backen, för det var där jag trodde proppen satt.

Men det finns en sänka ett par meter utanför huset (därunder ligger rören) och iom att det kommer igång efter 12h när man sätter tryck på vattnet så misstänker jag att proppen sitter där då den troligen långsamt matas uppåt mot den del där värmekabeln sitter.

Så i sommar får det bli markisolering och att lägga på 30-40 cm singel.

/K

3 comments:

Anonymous said...

Hej

Gräv inte.
Värmekabeln monterar du inne i vattenledningen, bara att sticka in via en T-koppling på inkommande ledning inne i stugan.

/Anders

Anonymous said...

Hej.

Gräv inte!
Värmekabeln monterar du inne i ledningen via en T-koppling på ingående ledning i stugan.

/Anders

Klas said...

Hej Anders.
Jag provade med det fört. Problemet är att det är sånt tryck i vattenledningen in eftersom jag har huset näst längs ned vid ett berg och även stugorna uppe på berget vill ha vatten :)
Så nr jag provade T-varianten fick jag det inte tätt hur hårt jag än drog åt (tills packningen sprack).

Jag har tom en tryckreducerare på ingående ledningn för att inte spräcka kranarnas packningar, efter tips från grannen....

/K