Thursday, July 12, 2007

Semester

Semester...
Eller nåja, lite semester mellan allt byggande iallfall.

SMHI lovade regn, men det blev sol.
Vi åkte upp 3 dagar med barnen, aktiviteter på dagarna och byggande på kvällstid. I praktiken bygger vi mellan 20 - 01 ca, när barnen har somnat i husvagnen.

När vi kom upp väntade en härlig syn. Grävaren hade varit där och plattat till tomten och lagt ut sandjord framför huset. Så nu kan man vara dör utan att bryta benen av sig, och Isabellan kan springa omkring. Just nu är det lite blött och smutsigt, men det blir nog ännu bättre när det torkar upp lite. Denna utplaning räknade jag inte med i budgeten, men jag skall ringa grävaren senare så får vi se vart det landade...

Huset före målning av ytterdörr, med "gräsmattan"

Vatten blev indraget, samt avlopp till kökshon. Noterade också att VVS-grejjer kostar pengar !
Lite rörvinklar, 3 m plaströr samt någon kopplingsdetalj, och vips är man uppe i 500 kr...

Jag har påbörjat eldragningen. Konfererade med elektrikern tidigare om min elritning och har nu satt upp alla dosor i storstugan, samt dragit elrören, har 18mm rör med 3x1.5 kvmm kabel färdigt i. Var tvungen att köpa en dosfräs också á 179 kr - men det blir inte bra om man skall sticksåga vartenda uttag - framförallt går det för långsamt.

Indraget vatten. Måste dock fixa bättre gängtätning.
Just nu droppar det lite. Inte mer än att tallriken skyddar golvet en natt iof.

Borrade igenom en del tvärreglar samt takstolar för elrören. Takstolarna var rejält sega, bra virke mao. Tror inte jag påverkade hållfastheten nämnvärt med 2x18mm hål i några av dem. Det var antingen det eller att borra igenom de bärande 95x45 mm reglarna i väggen - så det är nog hugget som stucket.

95mm Isolering på plats

I helgen skall barnen vara med faster så då får vi se hur mycket det blir gjort när Ida och jag kan jobba på dagarna också.

Ida målade dörren grön också, så det är iaf gjort :)

Jo, vi köpte en begagnad braskamin också. En Contura från 80-talet som fanns på annons i dalarna. Den hade några år på nacken och ett glas var spräckt, men i övrigt var den i ok skick. Skorsten ingick, dock inte ytterskorstenen, så där får vi antingen isolera om den och köpa ngt typ spirorör, eller vad som nu kan finnas. 1500 kr betalade vi, så får vi väl räkna på ett par tusenlappar till för material och renovering av den.
Massa har den iaf, den står kvar på pickupen just nu tills vi kan få hjälp att lyfta ned den, eller om jag kan fixa något finurligt system med rep och bjälkar. Jag och säljarens son kunde iof lyfta den tillsammans, så omöjligt är det inte, men tung är den.

Kaminen som den ser ut i reklambladet.
/K

1 comment:

TN said...

Hej,
Vet du vilken modell av Contura det är?
Är dem typgodkänd? Håller på att köpa en liknande

TN